De rustige kracht van de V6

De rustige kracht van de V6 tot haar recht te laten komen samen met de typische Volvo-eigenschappen, dat is de opdracht waarin de sedan 264, de coupé 262 en de familiale 265 wonderwel geslaagd zijn, vooral omdat ze meteen alle verworvenheden die elke Volvo een veilige, stoere handzame wagen maken, tot een hoge top hebben gevoerd.Model 262C en 264

In zijn drie uitvoeringen gehoort de 264 tot die klasse van luxesedans waarin komfort en veiligheid volmaakt verenigd zijn, met een kracht aan geruisloosheid paart. Het is een V6 inspuitmotor die 148 Din pk (109 kW) ontwikkelt.
De 264 is een topklasser. Hij beweegt zich even vlot in de stad als erbuiten, mede dank zij een kleine draaicirkel. Opmerkelijk is ook de zeer komplete van huize uit meegeleverde uitrusting.
De uitvoering GLE heeft luchtregeling, een schuifdak, kleurglas, elektrische ruitenliften. Instrumentarium en afwerking zijn van het hoogste gehalte. Bij Volvo geen gegoochel met opties. De 264 is een wagen met alles er op en eraan zoals er heel weinig op de markt te vinden zijn.
Het rijgemak voldoet aan de hoogste eisen. Het servostuur is merkwaardig zacht in de stad en laat het stuur ook op hoge snelheid zijn scherpte behouden. Het model GLE is naar keuze voorhanden met een 4-bak plus overdrive en met een automatische bak. De uitvoering DL en GL wordt geleverd met een handbak of met een automatische bak. Ook de stuurservo is standaard. De coupe 262 is een zeldzaamheid. Hij is door Bertone ontworpen en wordt op zo'n kleine schaal gefabriceerd dat men haast van een exclusiviteit mag spereken.
Hij biedt dan ook van het hoogste wat men van een luxewagen kan verlangen. Om zich iedere dag weer in het autorijden te verlustigen.


text en foto's uit uitgave Go september tot november 1979

Go To Top of Page