Voor enkele bevoorrechten, de Volvo 262C...
Noordse staatsie en Latijnse zwier


Europamodel 262C 1977-1979

interieur             buitenopname

De nieuwe Volvo 262 C heeft plechtstatig plaats genomen aan de top van de Volvo-stal.
Deze zeer luxueuze 4 persoonscoupé is ontwikkeld uit de Volvo 264 GLE, waarvan hij al de voornaamste mechanische onderdelen overneemt.
Maar zoals u kunt zien, heeft het silhouet werkelijk "iets persoonlijks".
Het lage profiel van de 262 C slaagt er met zijn zuivere lijn in het noorse soberheid te paren aan de latijnse zwier. Het is inderdaad, zoals Etienne Visart vaststelde in Motoren-Sport "de vrucht van het huwelijk van de Zweedse techniek met de Italiaanse stijl". Jan Wilsgaard, hoofdontwerper bij Volvo, heeft nauw samengewerkt met de wereldberoemde koetswerkontwerper Nuccio Bertone en diens specialisten, om te komen tot een verfijnde, komfortabele coupé die een voorbeeld van luxe en veiligheid is.
De Volvo 262 C coupé is een wagen die voor maximaal komfort van vier inzittenden werd ontworpen. De binneninrichting maakt indruk door de smaakvolle luxe. de zittingen, de binnendeurbekledingen en zelfs de stoffering van de achterste dakstijlen, zijn van leer/ De deurpanelen zijn verrijkt met inlegwerk van notehout. Stereoluidsprekers zijn in de deuren ingebouwd. de verwarmde voorstoelen verspreiden met de thermostaat geregelde temperatuur. De zijruiten, de spiegels en de radioantenne worden elektrisch bediend. Een kompletere en beter uitgekiende uitrusting valt moeilijk te bedenken.
De twee achterste zittingen zijn evenals de voorstoelen voorzien van veiligheidsgordels met oprolautomaat en bovendien beschikken de achterste passagiers over leeslampjes.
Uiteraard is het niet mogelijk uitvoerig in te gaan op al de perfectioneringen en verfijningnen die de Volvo 262 C te bieden heeft aan degene die het voorrecht zal hebben hem zijn bezit te noemen.
Werkelijk, deze Volvo 262 C brengt op een bijzonder hoog niveau de synthese tot stand van veiligheid, komfort, luxe, elegantie en autotechniek.

zijaanzicht 262C z/w


text en foto's uit uitgave Go juni tot augustus 1977

Go To Top of Page